Food on a plate

WILLEM DE BRUIN OPENT RESTAURANT ANNA DU PIRE

Gevierd solo artiest en de andere helft van de populaire hiphop groep De Opposites, slaat even helemaal een andere weg in en opent deze maand zijn allereerste bar/restaurant.

Willem de Bruin, bekend van zijn geprezen solo album Man in Nood staat voor uitverkochte zalen, speelde al eerder de sterren van de hemel in de film Catacombe, maar laat zich nu van een andere kant zien; als ondernemer. Hij opent namelijk een gloednieuwe bar/restaurant Anna du Pire, in het hart van de Pijp in Amsterdam.

Willem de Bruin

Bar Anna du Pire
Photo: Willem de Bruin

Wie is Anna du Pire?

De naam komt van de eerste vrouw van Bartholomeus van der Helst en leidde een leven vol kunst en rijkdom. Anna was een graag geziene gast in de kunst schilders wereld en was bevriend met vrouwelijk kunstschilders van die tijd. Vandaag omschrijft Willem haar als een zelfstandige vrouw. Een echte bohemian. Ze reist de wereld rond en haar ervaringen en de verhalen die ze opdoet tijdens haar leven vertalen zich in het menu en interieur. Hij heeft er voor gekozen om deze keer niet op de voorgrond te staan, maar het concept van Anna du Pire te laten spreken. Zo wordt er dus ook niet over de “eigenaren” gesproken, maar verwijst men naar Anna.

Bar
Binnen Anna du Pire is het smal en cozy. Foto Willem de Bruin

Omdat Anna du Pire als persoon ongrijpbaar is speelt ze met de rijke fantasie van haar gasten. De suggestie van haar aanwezigheid laat ruimte over voor interpretatie. – Willem

Food and Wine

Het brede spectrum van Anna’s wereld vind je terug in het menu.

Het Menu

De menukaart bij Anna du Pire zal velen invloeden kennen. Anna houdt van reizen en raakt geïnspireerd door verschillende culturen. Je vindt er dus niet één cuisine. Op dit moment kun je tot 7 december de eerste try-out kaart komen proeven en zal er daarna gewerkt worden aan vaste kaart. Een ding wat zeker is; er zal goede wijn en eten worden geserveerd. Daarnaast zullen er wine tastings plaatsvinden, gezellige Sunday Brunches en natuurlijk mogen de muziekanten en DJ’s ook niet ontbreken. En dat is dan toch het linkje met Willem.

Anna du Pire
Eerste van der Helststraat 72, Amsterdam
Website / Instagram

x Elke

Voor meer restaurantjes check:

[frontpage_news widget=”11657″ name=”Tasty Hotspots”]

 

 

Related posts
No Comments

Post A Comment